zaterdag 11 april 2015

Bij het 'voorlopen' hadden we 2 uur nodig (6 km)


















Natuurtocht in zuidelijke deel van de Westbrabantse Waterlinie.

Zondag 19 april organiseert Hoeve Hildernisse weer een natuurwandeltocht. We beginnen niet bij de boerderij maar op de parkeerplaats bij Fort de Roovere. (Bergen op Zoom; Halsteren. Schansbaan-Ligneweg)10:00u. Op locatie hebben we koffie/thee en een versnapering. Aanmelden (hoevehildernisse@gmail.com) is gewenst; uiterlijk donderdag 16 april.

Deelname kost 7,50 euro per persoon; de groepsgrootte proberen we max 20 personen te laten zijn. De wandeling gaat ook door bij weinig deelnemers en/of slecht weer.
Binnengracht Fort de Roovere - Klein hoefblad - Loopgraaf- of Mozesbrug






We kunnen niet om de cultuurhistorie heen, maar toch zal de wandeling vooral om de natuurbeleving gaan. Dat was immers ook een van de doelstellingen van de herinrichting van het gebied: beleefbaar maken van de historie, versterken van de natuur, recreatie en waterberging.
Met 'angst en beven' volgde de omgeving de kaalslag, die nodig was om de Ligne de ruimte te geven. Landschappelijk is het gebied heel bijzonder geworden. Bijzondere soorten die wij spotten waren ijsvogel, blauwe reiger, aalscholver, groene specht, boomklever, ... En ... de flora ontluikt!
Wilg (m) - Speenkruid - Buitengracht - Lijsterbes









Gevallen boom in buitengracht - Dood hout - Eikvaren - Ligne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten